ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος παρασκευής: 10΄
Υλικά
Για το χυλό
300 γρ. αλεύρι
1 σφηνάκι βότκα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Μπύρα
Για τη γέμιση
Μάραθος ψιλοκομμένος
Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Δυόσμος ψιλοκομμένος (προεραιτικά)
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
-
Φτιάχνουμε το χυλό. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το χυλό σε μπολ, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
-
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με το χυλό.
-
Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τηγανίζουμε τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
-
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.