ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά
280 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
140 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
80 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνουμε τα καρύδια στο φούρνο.
-
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι. Την αφήνουμε να λιώσει.
-
Μόλις λιώσει ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
-
Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα σπάμε στο multi.
-
Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα, περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.