Μπρέτσελ με ζύμη πίτσας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

Υλικά

Ζύμη για πίτσα (δείτε τα υλικά στην συνταγή για πίτσα Μαργαρίτα)

1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Χονδρό αλάτι

σουσάμι 

 

 

 

Εκτέλεση

  • Σχηματίζουμε με τη ζύμη κορδόνια μήκους 10-12 εκατοστών. Φτιάχνουμε τα μπρέτσελ ως εξής: Πιάνουμε το κάθε κορδόνι από τις δύο άκρες και τις γυρίζουμε στο κέντρο σε σχήμα καρδιάς που στο τέλος καταλήγει σε ένα κόμπο. Αφήνουμε τα μπρέτσελ να ξεκουραστούν για 15΄περίπου.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C

  • Τοποθετούμε τα μπρέτσελ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

  • Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με μία κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε τα μπρέτσελ. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και σουσάμι.