ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά
Ζύμη για πίτσα (δείτε τα υλικά στην συνταγή για πίτσα Μαργαρίτα)
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Χονδρό αλάτι
σουσάμι

Εκτέλεση
-
Σχηματίζουμε με τη ζύμη κορδόνια μήκους 10-12 εκατοστών. Φτιάχνουμε τα μπρέτσελ ως εξής: Πιάνουμε το κάθε κορδόνι από τις δύο άκρες και τις γυρίζουμε στο κέντρο σε σχήμα καρδιάς που στο τέλος καταλήγει σε ένα κόμπο. Αφήνουμε τα μπρέτσελ να ξεκουραστούν για 15΄περίπου.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C
-
Τοποθετούμε τα μπρέτσελ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
-
Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με μία κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε τα μπρέτσελ. Τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και σουσάμι.