ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά για 8 άτομα
350 γρ. βασιλόπιτα κομμένο σε κύβους
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα
3 κρόκοι αυγών
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
¼ φλιτζανιού σταφίδες
1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
2. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και διασκορπίζουμε την κομμένη βασιλόπιτα και τις σταφίδες.
3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά.
4. Περιχύνουμε με το μείγμα τη βασιλόπιτα στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄. Σερβίρεται ζεστή.