Λεμόνια τουρσί

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 4 εβδομάδες

 

Υλικά

Λεμόνια ακέρωτα

Χονδρό αλάτι

Χυμό λεμονιού

Νερό

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τα λεμόνια. Τα χαράζουμε στα τέσσερα και τα γεμίζουμε με χονδρό αλάτι

  2. Τα τοποθετούμε σε καθαρά βάζα.

  3. Συμπληρώνουμε με μείγμα χυμού λεμονιού και νερού σε ίσες ποσότητες μέχρι επάνω.

  4. Αφήνουμε να ετοιμαστούν για 4 εβδομάδες

  5. Στη συνέχεια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα ψιλοκομμένη, σε σάλτσες για ψάρι ή διάφορα dressing για σαλάτες κλπ.