ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
Υλικά για 5 φλιτζάνια
2 κιλά καρότο τριμμένο
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κ.σ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Χυμός από 2 λεμόνια
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα τριμμένα καρότα με νερό ίσα να τα σκεπάζει να βράσουν σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. (περίπου 15 έως 20΄). Τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
-
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 45΄ περίπου, μέχρι να πήξει και να γίνει ένα γυαλιστερό μίγμα.
-
Αποθηκεύουμε σε καθαρά βάζα, και διατηρούμε στο ψυγείο για 30 μέρες.