Μαρμελάδα καρότο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

 

Υλικά για 5 φλιτζάνια

2 κιλά καρότο τριμμένο

4 φλιτζάνια ζάχαρη

2 κ.σ φρέσκο   τζίντζερ τριμμένο

Χυμός από 2 λεμόνια

Χυμός από 1 πορτοκάλι

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα τριμμένα καρότα με νερό ίσα να τα σκεπάζει  να βράσουν σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. (περίπου 15 έως 20΄). Τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 45΄ περίπου, μέχρι να πήξει και να γίνει ένα γυαλιστερό μίγμα.

  3. Αποθηκεύουμε σε καθαρά βάζα, και διατηρούμε στο ψυγείο για 30 μέρες.