Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 15΄
Υλικά για 3-4 άτομα
Σαλάτα:
500γρ. κοτόπουλου ψημένο που έχει περισσέψει
1 πράσινο μαρούλι σγουρό χοντροκομμένο
1 κόκκινο μαρούλι σγουρό, χοντροκομμένο
1 ματσάκι ρόκα χονδροκομμένη
3 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Βινεκρέτ:
Χυμός από 3 μανταρίνια
Ξύσμα από ένα μανταρίνι
2 κσ λευκό ξύδι βαλσάμικο
4 κς ελαιόλαδο
2 κγ μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1/2 κγ μέλι
Πικάντικα αμύγδαλα:
80 γρ. αμύγδαλα ωμά
Πάπρικα καυτερή της αρεσκείας σας
αλάτι
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθούν.
-
Ετοιμάζουμε τα αμύγδαλα. Τα βρέχουμε ελαφρά, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι, πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη πάπρικα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15΄.
-
Ψήνουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά στην τοστιέρα και το κόβουμε σε λωρίδες.
-
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε. Τέλος περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.