Λαχταριστό και μεσογειακό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 2 - 4 άτομα
4 κολιοί καθαρισμένοι
3-4 κουταλάκια του γλυκού πάστα ελιάς
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
1 ½ κιλό πατάτες κομμένες στη μέση
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.
Τοποθετήστε τους κολιούς σε ένα ταψί, και στη συνέχεια ανακατεύετε την πάστα ελιάς και το μισό λάδι.
Περιχύνετε το μείγμα ελιάς πάνω από τα ψάρια, φροντίζοντας τα ψάρια καλυφθούν μέσα και έξω.
Προσθέστε τις φέτες λεμονιού στη κοιλότητα των ψαριών.
Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε τις στο ταψί.
Ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Πασπαλίστε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με μια τραγανή πράσινη σαλάτα.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr