Νούντλς με τσίλι και μοσχάρι

Ένα πιάτο με επιρροές από την Ανατολή και την κινέζικη διατροφή!

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 4 - Δύσκολη

Υλικά

Μισό κιλό μπριζόλα μοσχαρίσια σε λεπτές φέτες
270 γραμμάρια νούντλς αυγού
1 κουταλιά του γλυκού τσίλι
2 κουταλιές του γλυκού τσίλι σως
200 γραμμάρια μανιτάρια σε λεπτές φέτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια μπιζέλια κομμένα λεπτά
80ml soy σως
1 κουταλιά της σούπας oyster σως
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Ένα πιάτο με επιρροές από την Ανατολή και την κινέζικη διατροφή!

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το soy σως, το σησαμέλαιο, το τσίλι, το σκόρδο, τις καυτερές πιπεριές και το oyster σως και μαρινάρουμε το κρέας για 10 λεπτά. Βράζουμε τα νούντλς για 5 λεπτά και προς το τέλος του βρασμού τους προσθέστε τα μπιζέλια και σουρώνουμε.

Ζεστάνουμε το ηλιέλαιο σε γουόκ ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μοσχαρίσια φιλετάκια με τη μαρινάδα τους και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των νούντλς αλλά και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr