Τα πράσα μαζί με τα γλυκά σύκα κάνουν φοβερή αντίθεση με την αλμύρα της φέτας και σας δίνουν έναν πρωτότυπο και γευστικό συνδυασμό στο πιάτο σας!
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 2-4 άτομα
200 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο κρύο
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό, χτυπημένο
4 πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 αυγά
Το ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
10 τσαπέλες (αποξηραμένα σύκα κομμένα στη μεση)
75 γραμμάρια τριμμένη φέτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέστε το αυγό ανακατεύετε καλά.
Μαζέψτε τη ζύμη μαζί σε μια μπάλα, πατήστε για να ισιώσει και τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρέστε τη ζύμη απ΄ το ψυγείο και ανοίξτε σε στρογγυλό φύλλο 19 εκ. Έπειτα βουτυρώστε τη φόρμα απλώστε τη ζύμη μέσα στη φόρμα σπρώχνοντας στα τοιχώματα.
Τοποθετήστε την τάρτα στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι και απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί μέσα στη τάρτα και γεμίστε τη με φασόλια. Ψήνετε για 8 λεπτά. Αφαιρέστε το χαρτί και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5 -7 λεπτά.
Όταν η ζύμη πάρει χρώμα ρίχνετε μέσα τα πράσα ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια τρυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα πάνω από τα πράσα, προσθέτου τις τσαπέλες κομμένες στη μέση και συμπληρώνετε με την τριμμένη φέτα. Ψήστε για 30 - 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr