Λαχταριστό, παραδοσιακό πιάτο
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 πακέτο χυλοπίτες
3/4 του κιλού κομμένα χωριάτικα λουκάνικα
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 πράσινες πιπεριές σε κομματάκια
1 τριμμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αλατοπίπερο, τα ντοματάκιαμ τις χυλοπίτες και 2 ποτήρια νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα που έβρασε σε ένα πυρέξ μαζί με τρία ποτήρια νερό.
Αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και μόλις αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνουμε και τις χυλοπίτες και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς. Ανακατεύουμε και μόλις είανι έτοιμο πασπαλίζουμε με τυρί.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr