Κόβετε σε τετράγωνα μικρά κομματάκια και σερβίρετε
Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 6-8 άτομα
2 μεγάλες έτοιμες βάσεις πίτσας
150 γραμμάρια ζαμπόν σε λεπτές φέτες
200 γραμμάρια τυρί (κασέρι, ένταμ, τσένταρ, γκούντα, ρεγκάτο)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι σε κόκκους
1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια θυμαριού
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζετε τη μια βάση της πίτσας σε στρογγυλό ταψί. Σκεπάζετε με το μισό ζαμπόν. Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες το τυρί ή το τρίβετε στον τρίφτη.
Το σκορπάτε επάνω στο ζαμπόν. Σκεπάζετε το τυρί με το υπόλοιπο ζαμπόν και βάζετε επάνω τη δεύτερη βάση της πίτσας.
Πιέζετε με τις παλάμες σας προς τα κάτω τις δύο βάσεις.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και αλείφετε με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε στον φούρνο για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr