Γευστική συνταγή: Σαλάτα με αστακό, σπανάκι και φασόλια

Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της συνταγής είναι το σωστό βράσιμο του αστακού

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη

Υλικά

2 μεγάλες ή 4 μικρές ουρές αστακού βρασμένες και καθαρισμένες
1 ½ φλιτζάνι βρασμένα και στραγγισμένα φασόλια μέτρια
1 φλιτζάνι βρασμένα και στραγγισμένα μαύρα φασόλια
2 φλιτζάνια τρυφερά φύλλα σπανάκι πλυμένα και στραγγισμένα
1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες φρέσκες καυτερές πιπεριές
2-3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκάλι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της συνταγής είναι το σωστό βράσιμο του αστακού.

Οι αστακός που θα αγοράσουμε πρέπει να είναι ζωντανός.

Για να τον βράσουμε,τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και μια κουταλιά αλάτι.

Περιμένουμε να αρχίσει να βράζει έντονα και μετά βάζουμε μέσα τον αστακό.

Ο χρόνος που χρειάζεται ο αστακός για να βράσει εξαρτάται από το βάρος του.

Χρειάζονται 10 λεπτά για το πρώτο ½ κιλό αστακού και προσθέτουμε 3 λεπτά για κάθε επιπλέον 1/4 αστακό.

Αν ο αστακός που βράζουμε είναι 1 ½ κιλό, θα τον βράσουμε για 22 λεπτά.

Αν έχουμε να βράσουμε δύο αστακούς,δεν τους βάζουμε μαζί στην ίδια κατσαρόλα, αλλά βράζουμε τον ένα μετά τον άλλο στο ίδιο νερό.

Μπορούμε να βάλουμε στο νερό στο οποίο θα βράσουμε τον αστακό κλωνάρια ρίγανη,φύλλα δάφνης και λίγο λευκό κρασί.

Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας,ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι,τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.

Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε την πιπεριά, λίγο αλάτι και μάυρο πιπέρι.

Βάζουμε τα φασόλια και το σπανάκι σε μια απλωτή γαβάθα και τα ανακατεύουμε με τη μισή σάλτσα.

Τοποθετούμε από πάνω τον αστακό, περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr