Προχωρημένη συνταγή για φάβα χωρίς λάδι

Συνοδέψτε τη με φρέσκο ψωμάκι και απολαύστε τη ζεστή

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Αλάτι
Λεμόνι
Ελιές
Κάπαρη
Αντζούγιες
250 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση

Με άφθονο νερό πλένετε την φάβα μέσα σε σουρωτήρι. Τη μεταφέρετε σε κατσαρόλα και γεμίζετε με νερό μέχρι τη μέση.

Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα, 15 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε μία κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ φλιτζάνι φυτικής μαργαρίνης λιωμένη.

Ανακατεύετε και ύστερα σερβίρετε σε βαθύ πιάτο. Σερβίρετε με τις αντζούγιες, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Τέλος ραντίζετε με λεμόνι.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr