Xταπόδι ψητό στο φούρνο

Παραδοσιακή τσιριγώτικη συνταγή με μυρωδάτο κρασάτο χταπόδι στο φούρνο

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 χταπόδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 ποτήρι κρασί ροζέ ή λευκό

Εκτέλεση

Παραδοσιακή τσιριγώτικη συνταγή με μυρωδάτο κρασάτο χταπόδι στο φούρνο Κόβουμε το χταπόδι σε μικρότερα κομμάτια.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για μισή στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ρίχνουμε λάδι, τη δάφνη, το σκόρδο και το πιπέρι και βάζουμε το χταπόδι. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφού ψηθεί το σερβίρουμε με φύλλα μαρουλιού και ρίγανη ή με πατάτες φούρνου.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr