Φτιάξτε τα δικά σας bagels με παπαρουνόσπορο

Λαχταριστά ψωμάκια bagels για ένα υγιεινό κολατσιό

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

720 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη
1 ½ φακελάκι μαγιά ξερή
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα
λαδόκολλα για το ψήσιμο

Για το σερβίρισμα
Τυρί κρέμα
Φιλέτο σολομό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ ή σε μια μικρή λεκάνη το αλεύρι μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.

Με τα χέρια μας ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και βάζουμε 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, 3 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη και 1 ½ φακελάκι μαγιά ξερή.

Ανακατεύουμε ελαφρά.

Παίρνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και με περιστροφικές κινήσεις αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη.
Συνεχίζουμε να πλάθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Αν διαπιστώσουμε ότι είναι πολύ σφιχτή θα προσθέσουμε ελάχιστο νερό ακόμα.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ ή τη λεκάνη με καπάκι και με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για λίγη ώρα τυλίγοντας την με μια πετσέτα κουζίνας ώστε να φουσκώσει.

Υπολογίζουμε 30 λεπτά,αφαιρούμε το καπάκι και ξεσκεπάζουμε το μπολ ή τη λεκάνη, πατάμε για να φύγει ο αέρας και ξανασκεπάζουμε για 60 λεπτά ακόμα.

Μετά από αυτό το χρόνο αρχίζουμε να χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες οι οποίες θα αποτελέσουν τα bagels.

Με αυτά τα υλικά θα βγουν περίπου 15 ατομικά ψωμάκια.

Με τα χέρια μας δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση κάθε ψωμιού.

Στρώνουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια της λαμαρίνας στην οποία θα τα ψήσουμε και τα τοποθετούμε επάνω.

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε στη λαμαρίνα για 20 λεπτά περίπου.

Στη διάρκεια του χρόνου αυτού βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο δυνατό και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει.

Μόλις αρχίσει να βράζει,βάζουμε μέσα τα bagels και χαμηλώνουμε τη φωτιά από τη μέγιστη ένταση που είναι το εννιά, τη χαμηλώνουμε στο εφτά.

Τα bagels πρέπει να βράσουν ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

Γεμίζουμε μια πιατέλα με σουσάμι.

Βγάζοντας τα ψωμάκια από την κατσαρόλα, τα βάζουμε μέσα στην πιατέλα με τον παπαρουνόσπορο ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους με παπαρουνόσπορο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Μεταφέρουμε τα bagels στη λαμαρίνα.

Τα βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Σερβίρουμε τα bagels με τυρί κρέμα και φιλέτο σολομό.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr