Φτιάξτε εύκολα ατομικά ψωμάκια με έντονη μυρωδιά και γεύση
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμάρια κουκουνάρι
3 φακελάκια μαγιά
½ κουτάκι μπύρα
400 γραμμάρια νερό
20 γραμμάρια αλάτι
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη των ψωμιών θα χρησιμοποιήσουμε μια λεκάνη. Ρίχνουμε στη λεκάνη 1 κιλό αλεύρι (με αυτή την ποσότητα θα φτιάξουμε 40 ατομικά ψωμάκια), 400 γραμμάρια χλιαρό νερό, 3 φακελάκια μαγιά και ½ κουτάκι μπύρα και ζυμώνουμε μέχρι να τραβήξει όλο το αλεύρι.
Μετά ρίχνουμε 60 γραμμάρια ελαιόλαδο και 20 γραμμάρια αλάτι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει σκληρή.
Τελευταία ρίχνουμε τα 100 γραμμάρια κουκουνάρι και την παρμεζάνα, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
Στο σημείο αυτό μπορούμε να ζυμώσουμε ελαφρά και να μορφοποιήσουμε τα ψωμάκια μας.
Τα αφήνουμε και αυτά άλλα 30 λεπτά για να φουσκώσουν.
Αφού φουσκώσουν, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr