Σπιτικά νιόκι με πέστο λεμονιού

Λαχταριστά σπιτικά νιόκι με άρωμα πέστο για το μεσημεριανό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τα νιόκι πατάτας
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα κρόκοι αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Για το πέστο λεμονιού
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (περίπου ένα φλιτζάνι)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
2-3 κουταλιά κάπαρη
1 λεμόνι το ξύσμα του ( χυμό από μισό λεμόνι)
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-1/2 φλιτζάνια κατεψυγμένο αρακά
1/2 ελάχιστη κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το νιόκι πατάτας
Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα. Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρετε μια λεία ζύμη.

Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάτε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις και βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει με αλάτι.

Όταν τα νιόκι αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνειά είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Για το πέστο λεμονιού
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το μαϊντανό, αλάτι,πιπέρι, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμόνι, κάππαρη, μουστάρδα και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα νιόκι με το πέστο λεμονιού και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr