Πιο νόστιμα δεν γίνεται: Ψητά λαχανικά φούρνου

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
10 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
3 κουταλιές γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
3 κουταλιές σούπας καλό ξύδι
10 ελιές καλαμών
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου
2 ντομάτες σφικτές και κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε χοντρά κομματάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κουταλιά γλυκού σπόρους ξερού κόλιανδρου κοπανισμένους
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τις φέτες λαχανικών στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Ρίχνετε ανάμεσά τους τις 10 σκελίδες σκόρδο. Περιχέεστε με το μισό ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το θυμάρι και βάλτε τα να ψηθούν υπομονετικά στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 170 βαθμούς .

Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, μαζέψτε τα σκόρδα, ζουλήξτε τα με το χέρι σας να βγει από μέσα η ψίχα του σκόρδου και βάλτε το σε ένα μπολ.

Βάλτε όλα τα λαχανικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή πιατέλα. Πασπαλίστε τα με τον ξερό και φρέσκο κόλιανδρο.

Στο μπολ που είναι το σκόρδο θα ρίξετε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και θα τα δουλέψετε με ένα πιρούνι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.

Ρίξτε τις ελιές στη σαλατιέρα, περιχυτέ με το ντρέσινγκ σκόρδου που δεν μυρίζει καθόλου γιατί έχει ψηθεί και ανακατεύετε τη σαλάτα σας καλά. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr