Συνταγή για χταπόδι ψητό στο φούρνο

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Eύκολη

Υλικά

Για 2 - 4 άτομα

1 χταπόδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 ποτήρι κρασί ροζέ ή λευκό

Εκτέλεση

Παραδοσιακή τσιριγώτικη συνταγή με μυρωδάτο κρασάτο χταπόδι στο φούρνο Κόβουμε το χταπόδι σε μικρότερα κομμάτια. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για μισή ώρα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ρίχνουμε λάδι, τη δάφνη, το σκόρδο και το πιπέρι και βάζουμε το χταπόδι. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφού ψηθεί το σερβίρουμε με φύλλα μαρουλιού και ρίγανη ή με πατάτες φούρνου.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr