Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 4 μερίδες
1 κόκκινο παντζάρι βρασμένο και κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι από σιμιγδάλι
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Φτιάξτε μια νέα συνταγή για τα ζυμαρικά σας με απλά υλικά!Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλεύρι από σιμιγδάλι σε ένα μπολ ή στον πάγκο της κουζίνας μας. Στη συνέχεια σπάστε το αυγό σε ένα μπολ και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο, προσθέτετε το αυγό.
Στο μπλέντερ χτυπάτε το παντάρι για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει πολτός. Στη συνέχεια πρόσθέτουμε τον πολτό παντζαριού στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Ζυμώνετε το μείγμα 5 - 6 λεπτά. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτετε λίγο νερό.
Κάνετε την ζύμη μπάλα, την τυλίγεται με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα να "ξεκουραστεί".
Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζετε στα 5 κομμάτια.
Αλευρώνετε κάθε κομμάτι ζύμης και με τον πλάστη ή με την μηχανή των ζυμαρικών, ανοίγετε σε φύλλο. Όσο πιο χοντρό το φύλλο, τόσο πιο χοντρά τα ζυμαρικά σας.
Αν θέλετε να φτιάξετε λαζάνια, θα κόψετε τη ζύμη σε ομοιόμορφα ορθογώνια.
Αν θέλετε να κάνετε ραβιόλια, θα την κόψετε σε ομοιόμορφες λωρίδες.
Αν θέλετε χυλοπίτες ή λιγκουίνι, θα την κόψετε σε πολύ λεπτές λωρίδες με το ροδάκι της πίτσας ή με την μηχανή των ζυμαρικών.
Βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε τα ζυμαρικά σας αμέσως για 3 - 4 λεπτά, ανάλογα το πάχος των ζυμαρικών (αν είναι λίγο παχιά τότε θα διπλασιάσετε τον χρόνο βρασίματος). Στραγγίζετε και προσθέτετε την σάλτσα μπολονέζ σας ή λαδάκι και φρεσκοτριμμένο τυρί.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr