Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια
Υλικά
1 κιλό σπάλα μοσχαριού
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας αλέυρι
4 μέτριες ντομάτες
Μερικά κλωνάρια μαϊντανό
Φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
2-3 φύλλα φασκόμηλου
1 σκελίδα σκόρδο
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το κοκκινίζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλέυρι και το σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.Προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις λιώσουμε, τα αρωματικά χόρτα, το σκόρδο και τέλοs το κρασί και το αλατοπίπερο.
Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί για 1 ½ ώρα. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, κατά διαστήματα ρίχνουμε λίγο νερό.
Ζεματάμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και μερικές κουταλιές νερό και λίγο αλάτι, τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχει να ξανθήνουν.
Μόλις είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στο κρέας και αφήνουμε να σιγοψηθούν μαζί με το κρέας για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το μοσχάρι ραγκο πασπαλισμένο με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr