Πρασόσουπα βελουτέ με εστραγκόν

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

500 γραμμάρια από μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια
1 πατάτα χοντροκομμένη
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
100 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι - Πιπέρι
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού εστραγκόν αποξηραμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο (το τρυφερό μέρος)

Εκτέλεση

Σε μέτρια θερμοκρασία τοποθετούμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο να ζεστάνει. Μόλις κάψει το λάδι και λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το κρεμμύδι με το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε την πατάτα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Μετά το πέρας του χρόνου πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με μπλέντερ χειρός ή περνάμε την σούπα από το μούλτι προσθέτουμε την κρέμα, το εστραγκόν και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr