Υπάρχει εξήγηση...
Αν είσαι λάτρης του παγωτού, τότε πιθανόν έχεις δοκιμάσει όλες τις απίθανες γεύσεις που κυκλοφορούν. Τότε ίσως έχεις παρατηρήσει ότι δε θα βρεις σχεδόν πουθενά παγωτό σταφύλι. Αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό;
Ο βασικός λόγος είναι η περιεκτικότητα των σταφυλιών σε νερό. Τα σταφύλια περιέχουν σχεδόν 81% νερό. Όταν αυτά, λοιπόν, παγώσουν γίνονται σχεδόν ολόκληρα πάγος. Αυτό οδηγεί σε παγωτό με κρυστάλλους που μασιούνται και χαλούν την υφή αλλάζοντας την από κρεμώδη σε πιο υδαρή.
Σε εμπορική, λοιπόν, κλίμακα, η επεξεργασία που πρέπει να γίνει είναι πολύ δύσκολη και μερικές φορές το αποτέλεσμα δεν αξίζει τον κόπο. Για παράδειγμα, λέγεται ότι όταν μια εταιρεία προσπάθησε να το κάνει είχε σαν αποτέλεσμα το παγωτό να βγει μπεζ με πράσινους κύκλους.
Ωστόσο, αν θες οπωσδήποτε να δοκιμάσεις παγωτό σταφύλι τότε σου προτείνουμε να φτιάξεις γρανίτα και ή σορμπέ καθώς η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό δεν τα επηρεάζει.