Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη
1 κουταλιά σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουταλιά γλυκού ξερό, κοπανισμένο
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1½ κιλό ενιαίο κομμάτι χοιρινό κρέας από λαιμό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα -κατά προτίμηση να μπαίνει και στο φούρνο- ή σε μια γάστρα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε κατά μέρος. Ρίχνουμε στο σκεύος το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το κρέας και τον κόλιανδρο.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο• αν δεν κάνει για φούρνο, μεταφέρουμε το περιεχόμενό του σε μια γάστρα με καπάκι. Ψήνουμε το φαγητό στους 160 βαθμούς για 2 ώρες και 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πιάτο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το διατηρούμε ζεστό (μπορούμε να το αφήσουμε στο φούρνο με ανοιχτή την πόρτα).
Αδειάζουμε το ζουμί από το σκεύος στον κάδο του μπλέντερ ή στο μούλτι, το χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί καλά, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με το δεντρολίβανο.
Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει όσο πηχτή τη θέλουμε. Αφαιρούμε το δίχτυ από το κρέας και το κόβουμε σε φέτες.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr