Ριζότο με φράουλες

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

350 γραμμάρια ρύζι Arborio
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
350 γραμμάρια φράουλες, 2/3 πολτοποιημένα και 1/3 ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
4 κουταλιές της σούπας Parmigiano Reggiano τριμμένο
Αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε τοποθετώντας το νερό με μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό όλη την ώρα, ενώ μαγειρεύετε ριζότο.

Ρίχνετε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.

Προσθέστε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνετε να βράσει για 1 ή 2 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το λευκό κρασί και αφήνετε το αλκοόλ μέχρι να εξατμιστεί.

Έπειτα, προσθέστε αρκετό ζεστό νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει το ρύζι και γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Ανακατεύετε σταδιακά κα, ανακατεύοντας πότε-πότε το ρύζι και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό με λίγο, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Παίρνετε τις φράουλες τα 2/3 και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Τις υπόλοιπες ψιλοκόψτε τις σε κυβἀκια..

Στα 10 πρώτα λεπτά που βράζει το ρύζι προσθέστε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατέψτε καλά. Κατόπιν συνεχίστε το μαγείρεμα κανονικά.

Ένα δύο λεπτά πριν από το ρύζι μαγειρευτεί προσθέστε τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατέψτε καλά.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, βάλτε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και Parmigiano Reggiano.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr