Ένας γευστικός συνδυασμός από μοσχαράκι που δένει με τη σάλτα της σελινόριζας θα σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε
Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
180 γραμμάρια βούτυρο
1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε μέτριους κύβους
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι βρασμένο καλαμπόκι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κύβους βοδινού
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά γλυκού κορν φλάουρ
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο μαζί με το κομμένο σε κύβους μοσχαράκι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε το μαγειρεύουμε έως ότου ροδίσουν.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό και τους 2 κύβους βοδινού και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Παράλληλα, σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το βούτυρο μαζί με το πράσο και τη σελινόριζα, καλαμπόκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το φαγητό μας.
Όταν μαγειρευτεί σουρώνουμε το πράσο και τη σελινόριζα και τα περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει η ρευστή σάλτσα.
Όταν το μοσχαράκι μαγειρευτεί, ρίχνουμε την κρέμα της σελινόριζας μέσα στο σκεύος και προσθέτουμε τον άνηθο.
Συγχρόνως βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με 2 1/2 κούπες νερό για 10 λεπτά με αλατοπίπερο.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για το μοσχαράκι για 5 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, το ρίχνουμε και αυτό μέσα, και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα με το μοσχαράκι.
Όταν είναι έτοιμο το μοσχαράκι μας προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα σελινόριζας συνοδεύοντάς τα με το ρύζι.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr