Σαλάτα με κινόα, αγγούρι και ντομάτα

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σαλάτα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κομμένα στη μέση
1 αγγούρι ψιλοκομμένο
1/4 του φλιτζανιού κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
4-5 ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε ροδέλες
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι νερό
1 κύβο μυρωδικών κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο Κινόα

Για την κινόα

1 φλιτζάνι Κινόα
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 φλυτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εργαλεία

Σουρωτήρι
Ξύλινη κουτάλα
Κατσαρόλα με καπάκι

Εκτέλεση

Βάζετε την κινόα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακάτεψε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Το βράσιμο της κινόα είναι παρόμοιο με αυτό του ρυζιού.

Στο νεροχύτη βάζετε τη κινόα σε μεγάλο μπολ και την ξεπλένετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε για να αφαιρεθεί η πικράδα της.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σε χαμηλή εστία τσιγαρίζετε την κινόα για 4 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε σε χαμηλή εστία για 15 λεπτά

Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.

Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι, σουρώνετε πολύ καλά τη μαγειρεμένη κινόα και είναι έτοιμη για χρήση.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr