Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/4 φλιτζάνι λιναρόσπορο
1/4 φλιτζανιού σουσάμι
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
30g ανάλατο βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετείτε τη σχάρα στο δεύτερο ράφι του φούρνου και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί τον λιναρόσπορο , σουσάμι , άλευρα , μπέικιν πάουντερ , μαύρο πιπέρι και αλάτι . Προσθέστε το βούτυρο και ζυμώνετε χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας , γρήγορα μέχρι το βούτυρο να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέστε στο μείγμα το βουτυρόγαλα , και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε καλά τη ζύμη. Γυρίστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μαζί περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Τυλίξτε το πλαστικό περικάλυμμα και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. Χρησιμοποιήστε ένα κουπ πατ 4 εκατοστά τετράγωνο ή στρογγυλό για να κόψετε τη ζύμη σε σχήμα τετράγωνο κράκερ ή στρογγυλό. Τσιμπήστε κάθε κράκερ με τα δόντια ενός πιρουνιού και τοποθετήστε τα στο φύλλο λαδόκολλας.
Ψήστε για 15 έως 18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά γύρω από τις άκρες. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο.
Διατηρείστε τα κράκερ σε αεροστεγές δοχείο για 4 ημέρες.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr