Ψωμί ολικής άλεσης με καρύδια

Απαιτούμενος χρόνος: 180 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 3 - Μέτρια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια αλεύρι δυνατό για το ζύμωμα και το πασπάλισμα
500 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
10 γραμμάρια αλάτι
50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ακατέργαστη καστανή

Εκτέλεση

Βάλτε το αλεύρι, αλάτι , μαγιά, ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ . Προσθέστε 300ml νερό, λίγο κάθε φορά και ανακατεύετε σταδιακά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και λεία.

Βάλτε πίσω σε λαδωμένο μπολ και αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα .

Στη συνέχεια ξανά ρίχνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε ένα μακρύ κορδόνι. Στη συνέχεια πλάθετε τα κορδόνια της ζύμης σε κοτσίδα και βάζετε σε ζεστό μέρος καλύπτοντας με μια πετσέτα. Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 ° C . Ψήστε το ψωμί για 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr