Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
6 ντομάτες
6 πιπεριές
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη λιωμένη
2 φλιτζάνια τσαγιού ντοματοχυμό
2 κρεμμύδια
Φρυγανιά τριμμένη
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Με άφθονο νερό πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε μία λεπτή φέτα από τη μεριά των κοτσανιών και αδειάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους. Κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε το ρύζι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον πολτό της ντομάτας, 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φυτική μαργαρίνη και το αλατοπίπερο.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα, τις σκεπάζουμε με τις φέτες που έχουμε κόψει και τις βάζουμε στο ταψί μαζί μετις καθαρισμένες πατάτες.
Τις περιχύνουμε με τον ντοματοχυμό, την υπόλοιπο μαργαρίνη και ψήνουμε τα γεμιστά σε 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 60 λεπτά.