Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
500 γρ. γίγαντες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Οι γίγαντες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.
Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.
Στραγγίζουμε από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.
Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν . Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια.
Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαϊντανό.
Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Οι γίγαντες είναι έτοιμοι.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr