Ανακατεύουμε τα λαχανικά προσεκτικά στο κουσκούς και σερβίρετε
Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/2 κούπα ρεβίθια (βρασμένα και στραγγισμένα)
χυμός από 1 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
μισό ματσάκι Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
125 γραμμάρια Κουσκούς
250 ml ζωμός λαχανικών
2-3 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε φέτες
1-2 καρότα κομμένα ζουλιέν
2 πιπεριές κομμένες ζουλιέν
1 φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
10-12 ντοματάκια κομμένα στη μέση
4-5 κουταλιές Σπορέλαιο
60 ml χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Προσθέτουμε στο τηγάνι δυο κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Τα σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα ντοματάκια.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών, το ρίχνουμε πάνω από το κουσκούς, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά να πιει το ζωμό.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr