Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο στη μέση
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
5 ή 6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι και αλάτι
1 χούφτα πολύχρωμες πιπεριές μικρές ψιλοκομμένες (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη)
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 φύλλο σφολιάτας
Μαργαρίνη λιωμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμός C. Στη συνέχεια κόβετε το φύλλο σφολιάτας τη μέση, κατά μήκος. Λιώστε τη μαργαρίνη και βουρτσίστε τα φύλλα σφολιάτας. Στη συνέχεια τρυπήστε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι.
Κόψτε κάθε μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνετε σε ένα τηγάνι, μαγειρεύετε σε δυνατή εστία για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα χαμηλώνετε την εστία, αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέστε την πάπρικα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αλάτι και πιπέρι.
Απλώστε ομοιόμορφα τα μανιτάρια και στα δυο φύλλα σφολιάτας , πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη και τέλος προσθέστε τις πολύχρωμες πιπεριές χοντροκομμένες.
Απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί και βάζετε τα φύλλα σφολιάτας.
Γραμμή ταψί σας με λαδόκολλα. Δεν χρειάζεται να γράσο λαδόκολλα. Κόψτε φύλλο σφολιάτας σε 2 μέρη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και να τα τοποθετήσετε σε λαδόκολλα στο ταψί σας.
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr