Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες baby και θυμάρι

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 ολόκληρο κοτόπουλο
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κιλό πατάτες baby

Εκτέλεση

Λαχταριστό και μυρωδάτο κοτόπουλο στο φούρνο με τραγανές πατάτες baby μαγειρεμένες σε λευκό κρασί!Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ξεκινήστε την προετοιμασία για το κοτόπουλο. Γεμίστε με τα λεμόνια κομμένα στη και 2 σκελίδες σκόρδο την κοιλότητα του κοτόπουλου. Αλείψτε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα ταψί, να οργανώσει τις φέτες λεμονιού και τις υπόλοιπες 3 σκελίδες σκόρδο, απλώστε τις πατάτες baby γύρο από το κοτόπουλο. Προσθέστε το λευκό κρασί και το νερό.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λεμόνια . Καλύψτε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά.

Αφαιρέστε αλουμινόχαρτο, αλείψτε με το ζουμάκι του αποκάλυψε για 1 ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr