Ριζότο με πουρέ κολοκύθας και σχοινόπρασο

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
2 μικρά κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σχοινόπρασο ή μαϊντανό

Εκτέλεση

Λαχταριστό και εύκολο ριζότο!Σε ένα μέτριο τηγάνι, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ζωμό λαχανικών και πουρέ κολοκύθας.

Ζεστάνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε μέτρια-υψηλή θερμότητα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε ενός λεπτού περισσότερα.

Προσθέστε το ρύζι και τοστ έως ότου οι άκρες είναι αδιαφανείς και το κέντρο λευκό περλέ, περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αλάτι στο τηγάνι, απόξεση μέχρι καφέ τυχόν κομμάτια, και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το ζωμό κολοκύθας στο τηγάνι. Φέρτε να σιγοβράσει, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και μεσαίο απαλά μαγειρεύουμε μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία, προσθέτοντας απόθεμα κατά ½ φλιτζάνι, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, περίπου 25 λεπτά. Γεύση για το καρύκευμα. Ανακατεύετε κατά το ήμισυ τα φρέσκα μυρωδικά και γαρνίρετε με το υπόλοιπο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr