Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο με γεύση σύκο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
3/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 πρέζες αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 κεφάλι ραντίτσιο
2 αχλάδι καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
3/4 φλιτζάνι ψημένα καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
85 γραμμάρια τυρί gorgonzola ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το βαλσαμικό ξίδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το λάδι, χτυπώντας μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ. Πολτοποιήστε μία σκελίδα σκόρδο και ρίξτε τη στο ντρέσινγκ.
Κόβουμε το ραντίτσιο στη μέση, αφαιρούμε τον πυρήνα και το κόβουμε κάθετα σε ροδέλες. Ανακατεύουμε με τα αχλάδια κομμένα σε φέτες, καρύδια, και τους σπόρους ροδιού. Στη συνέχεια ραντίζουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα. Τέλος προσθέτουμε την gorgonzola θρυμματισμένη και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr