Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
3 πατάτες (μέτρια βρασμένες)
2 καρότα (μέτρια βρασμένα)
Μερικά φρέσκα φασολάκια (βρασμένα)
½ φλιτζάνι τσαγιού αρακά (βρασμένο)
Μαγιονέζα
3 αυγά (βραστά)
2 παντζάρια (βρασμένα)
Αγγουράκια τουρσί
Κάππαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μαζί με τα καρότα για 15 λεπτά (τα βράζουμε μέτρια όχι πάρα πολύ). Σε άλλο σκεύος βράζουμε για 7 λεπτά τα αυγά. Συνεχίζουμε βράζοντας τον αρακά με τα φασολάκια για 15 λεπτά και τα παντζάρια για 25 λεπτά.
Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια σε μικρούς κύβους.
Προσθέτουμε τον αρακά,αλάτι, πιπέρι και ½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα για να ενωθούν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε επίσης το ένα αυγό ψιλοκομμένο.
Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και στρογγυλεύουμε την επιφάνεια.
Σκεπάζουμε τη σαλάτα με λίγη μαγιονέζα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα αυγά, τα παντζάρια κομμένα σε φέτες, τα αγγουράκια τουρσί και την κάππαρη.
Συνοδέψτε τη με ψωμάκι γεμιστό.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr