Εύκολα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με φέτα και αλλαντικά

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μμπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια ζαμπόν ή πάριζα ή άλλο αλλαντικό της επιλογής ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια Φρέσκο γάλα
1/2 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε την μαργαρίνη.

Ανακατεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το ζαμπόν ή το αλλαντικό της επιλογής ψιλοκομμένο και το γάλα.

Μόλις έχουμε μια απαλή ζύμη την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπ πάτ.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα και βάζουμε τα τυροπιτάκια.

Αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr