Κουνέλι με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσαμικό
2 υποκαταστήματα δεντρολίβανο
Αλατοπίπερο
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 ουγκιά λευκό κρασί
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια μανιτάρια
Βούτυρο
Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το κουνέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ξύδι βαλσαμικό και μαρινάρετε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Αφαιρέστε το κουνέλι από την μαρινάδα. Τσιγαρίζουμε το κουνέλι στο τηγάνι.Όταν το κουνέλι πάρει από όλες τις μεριές.

Προσθέστε τη μαρινάτα και το κρασί στο τηγάνι και να μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι μειωθούν τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τότε αφήστε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε το κουνέλι με τη σάλτσα του και γαρνίρετε με μανιτάρια και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr