Απαιτούμενος χρόνος: 2 ώρες και 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
700 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ελαιόλαδο
400 - 450ml ζεστό νερό
100 γραμμάρια μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
75 γραμμάρια κουκουνάρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέστε στα ξηρά συστατικά το ελαιόλαδο, το ζεστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδες ζύμη. Προσθέστε λίγο περισσότερο νερό αν είναι πολύ στεγνή η ζύμη. Ρίχνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 8 – 10 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.
Λαδώνετε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε μέσα τη ζύμη. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα τουλάχιστον ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
'Έπειτα λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε πάλι αυτή τη φορά προσθέστε τις ελιές και το κουκουνάρι και ζυμώνετε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη και σχηματίζετε τη ζύμη σε στρογγυλά φρατζολάκια.
Βάζετε τα φρατζολάκια στη λαδόκολλα, βουτυρώστε τα φρατζολάκια με ένα κομματάκι βούτυρο. Καλύψτε τα πάλι με τη μεμβράνη και αφήστε τα σε ζεστό μέρος για ακόμα 30 – 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 ° C και ψήνετε για 25-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τη λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν σερβίρετε.
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα και 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35 λεπτά
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr