Κρητική τσουκνιδόπιτα

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη γέµιση

1 κιλό τσουκνίδες
2 µεγάλα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

Για το φύλλο

½ κιλό αλεύρι, περίπου
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ξίδι
1 κουταλιά νωπή µαγιά
1½ φλιτζάνι σουσάµι
λίγο τυρί κίτρινο

Εκτέλεση

Βράζουµε τις τσουκνίδες και τις ανακατεύουµε µε τα υπόλοιπα υλικά της γέµισης.

(Έχουµε σοτάρει ελαφρά τα κρεµµύδια)

Με τα υλικά για τη ζύµη ετοιµάζουµε 2 φύλλα ως εξής: Ανακατεύουµε το αλάτι µε το αλεύρι και προσθέτουµε το λάδι, το ξίδι και τη µαγιά διαλυµένη σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Δουλεύουµε καλά τα υλικά, προσθέτοντας και λίγο χλιαρό νερό, µέχρι να γίνει η ζύµη οµοιογενής και µαλακή.

Αφού την αφήσουµε περίπου 20 λεπτά, τη χωρίζουµε σε δύο κοµµάτια και ανοίγουµε 2 φύλλα πάχους 4-5 χιλιοστά το καθένα. Απλώνουµε το ένα σε λαδωµένο ταψί, βάζουµε πάνω τη γέµιση και σκεπάζουµε µε το άλλο φύλλο. Αλείφουµε µε αυγό ή ελαιόλαδο την πίτα και την πασπαλίζουµε µε άφθονο σουσάµι.

Ψήνουµε σε µέτρια θερµοκρασία στον φούρνο, περίπου 50–60 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr