Ρεβίθια λεμονάτα

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

400 γραμμάρια ρεβίθια αναποφλοίωτα
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
αλάτι- πιπέρι
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν με 2 κουταλιές σούπας αλάτι. Την άλλη μέρα, τα πλένουμε και τα ελέγχουμε για να αφαιρέσουμε ίσως κάποια που δεν έχουν φουσκώσει ή είναι χαλασμένα. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3- 4 ποτήρια νερό. Μόλις πάρουν βράση αφαιρούμε τους αφρούς.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε την χύτρα να βράσουν για 20 λεπτά.

Μετά τα 20 λεπτά ανοίγουμε την χύτρα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα για να χυλώσουν και να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά. Αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα, σπάμε μερικά ρεβίθια με την βοήθεια μιας κουτάλας.

Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr