Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Χαμηλός
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 μερίδες
- 4 μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
- 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- αλάτι πιπέρι μαύρο τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας θρούμπι
- 200 γραμμάρια Καλαθάκι Λήμνου
- 80 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τις μελιτζάνες. Βάλτε τις μελιτζάνες μέσα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε τις με αλάτι και αφήστε τις να βγάλουν τα υγρά τους και να ξεπικρίσουν, περίπου 30 λεπτά. Μόλις ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, παίρνετε ένα ταψί βαθύ και στρώνετε τα λαχανικά, πασπαλίζοντας ανά στρώση με λίγο αλάτι και πιπέρι. Πρώτα μια στρώση μελιτζάνες, μετά τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, άλλη μια στρώση μελιτζάνες και στο τέλος τις ντομάτες.
Βάλτε μέσα σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας & φράουλας, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το θρούμπι, τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Περιχύστε το ταψί με την σάλτσα και συμπληρώστε με λίγο νερό, μέχρι τη μέση.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο 10 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα και πασπαλίστε με το τυρί και την φρυγανιά από πάνω. Ξαναβάλτε το ταψί στο φούρνο μέχρι να γίνουν τα λαχανικά, να λιώσει το τυρί και να έχει κάνει μια ωραία κρούστα από την φρυγανιά.
Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το
sidagi.gr