ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ γυαλιστερές
- 200 γρ σολομός φρέσκος
- 50 γρ πλιγούρι
- 50 γρ φακές
- 50 γρ αρακάς
- 1 γρ saffron
- 10γ ρ sumac
- Ξύσμα από 1 Lime
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 30 γρ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 50 γρ νερό και βράζουμε τον αρακά και τις φακές σε αλατισμένο νερό με ένα φύλλο δάφνης.
Sauce: Σε μια κατσαρόλα που καίει αδειάζουμε τις γυαλιστερές και τις αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν. Μόλις ανοίξουν τις αποσύρουμε και στο ζουμί τους προσθέτουμε το saffron, το sumac και το δένουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το σολομό κατά την αρεσκεία μας και τον τοποθετούμε σε ένα πιάτο με τη saucesaffron και τις γυαλιστερές. Αναμιγνύουμε το πλιγούρι με τις φακές, τον αρακά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ξύσμα lime και τα προσθέτουμε στο πιάτο.
Ο Χαράλαμπος Φλεβάρης είναι executive chef στο Thalatta Seaside Hotel Experience