Λιγκουίνι με μπριάμ και γιδοτύρι Ιερισσού Η συνταγή ενός απεγνωσμένα πεινασμένου εργένη, με άρωμα ελληνικού καλοκαιριού
Πίτσα (Pizza) Πρωτοεμφανίστηκε σε γραπτά κείμενα το 1000 μ.Χ, με τη ναπολιτάνικη διάλεκτο picea ή piza
Ταλιατέλες με ρολάκια μελιτζάνας Τυλίξτε τις μελιτσάνες με ζαμπόν και κασέρι και σερβίρετε με κόκκινη σάλτσα και κεφαλογραβιέρα
Ταρτάκια με μέλι και τυροβολιά Μυκόνου Αντί για ταρτάκια, μπορώ να απλώσω τη ζύμη σε μονοκόμματο ταψί και να κάνω μια μεγάλη τάρτα
Κρόκος (σαφράν) Η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της, ο Όμηρος το αναφέρει στα κείμενά του ενώ το συναντάμε ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη
Τηγανιά με αβγά, φέτα και τηγανητές πατάτες Εάν θέλω, κόβω και 2-3 κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα τηγανίζω και τα βάζω μαζί με τις πατάτες
Διατηρείστε τις ντομάτες ζουμερές Ένα απλό κόλπο για να μη χαλάσουν οι ντομάτες, που έχουν μείνει στο ψυγείο.
Κοτόπουλο με μπάμιες στην κατσαρόλα Πριν το μαγείρεμα, βάζω τις μπάμιες σε ένα ταψί με ξύδι και τις αφήνω στον ήλιο για περίπου μισή ώρα
Γαριδομακαρονάδα με ούζο Κρατήστε λίγο ζωμό από τις γαρίδες και προσθέστε το στο νερό για τα μακαρόνια
Σπιτική μαρμελάδα με 3 ειδών ροδάκινα Παίρνω ένα κουταλάκι μαρμελάδα, την βάζω σε ένα πιάτο και εάν στέκεται, τότε είναι έτοιμη