Αγκινάρα Η φήμη της εκτοξεύτηκε χάρη στην Αικατερίνη των Μεδίκων, που την εισήγαγε στην γαλλική κουζίνα
Για το πιο φρέσκο, υγιεινό και νόστιμο πιάτο Αποφασίστε τι θα μαγειρέψετε, αφού δείτε πρώτα πια είναι τα πιο φρέσκα υλικά στο μαγαζί
Για πιο νόστιμα σπαράγγια Ξεφλουδίστε τα και βουτήξτε τα σε ένα μείγμα από ίσα μέρη ζάχαρης και αλατιού
Για να “κολλάει” η σάλτσα στα ζυμαρικά Λίγη τριμμένη παρμεζάνα λειτουργεί ως κόλλα, για να μην σουρώνει η σάλτσα στον πάτο της πιατέλας
Για τέλεια σούπα λαχανικών Σοτάρετε τα κομμάτια λαχανικών σε λάδι ή βούτυρο, πριν προσθέσετε νερό η ζωμό
Στρείδια Ο Αβραάμ Λίνκολν συνήθιζε να κάνει πάρτι στο σπίτι του, στο Ιλλινόις, όπου σερβίρονταν μόνο στρείδια και τίποτα άλλο
Για τέλεια ψητά λαχανικά Προσομοιώστε στον φούρνο σας την έντονη ζέστη ενός βιομηχανικού, επαγγελματικού φούρνου
Για να ξέρετε πότε έχει κάψει το λάδι Βουτήστε μέσα την άκρη μιας οδοντογλυφίδας ή μιας ξύλινης κουτάλας
Για να μην κιτρινίσει το κουνουπίδι κατά το βράσιμο Για να κρατήσει το φωτεινό λευκό του χρώμα, προσθέστε λίγο γάλα στο αλατισμένο νερό
Τηγανίστε τέλεια τις κροκέτες Κρατήστε τις για 5 δευτερόλεπτα κάτω από την επιφάνεια του λαδιού και μετά αφήστε τις ελεύθερες μέσα στο σκεύος
Για αυθεντικά, ιταλικά ζυμαρικά Ρίξτε τα στην κατσαρόλα με την σάλτσα της επιλογής σας και αφήστε να βράσουν όλα μαζί για ένα λεπτό
Διατηρείστε φρέσκα τα μπαχαρικά σας Μην τα αποθηκεύετε στο συνηθισμένο μέρος, πάνω από τον απορροφητήρα
1 Φουά γκρα (Foie gras) Foie gras στα γαλλικά σημαίνει "λίπος συκωτιού" και το Pâté γίνεται από το ήπαρ χήνας ή πάπιας