Σούπα με φράουλες και κόκκινο κρασί Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας
Μελάσα Το τελικό προϊόν που βγαίνει από τη διαδικασία καθαρισμού καί παραγωγής της ζάχαρης, με πλούσια, γλυκόπικρη, εξωτική γεύση
Φασολάκια τουρσί Τοποθετούμε τα φασολάκια σε αποστειρωμένο βάζο και γεμίζουμε με το μείγμα νερού και μυρωδικών
Ρολάκια με ψωμί του τοστ, πραλίνα και φράουλες Σπιτική, γλυκιά λιχουδιά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Πώς να κόψετε λαχανικά ζουλιέν Εάν μια συνταγή απαιτεί λαχανικά ζουλιέν, τότε πρέπει να τα κόψετε σε μακρόστενα κομμάτια, σαν σπιρτόξυλα
Κινόα (quinoa) Οι πρώτοι που καλλιέργησαν την βασίλισσα των υπερτροφών (superfoods), ήταν οι Ίνκας, περίπου από το 3000 π.χ
Μην ανακατεύετε υπερβολικά τις ζύμες Απελευθερώνεται η γλουτένη στο αλεύρι, η οποία μετατρέπει σε πέτρα οτιδήποτε ψήνουμε στο φούρνο
Κουνέλι με σόγια και λεμόνι Πριν αρχίσουμε το μαγείρεμα, μαρινάρουμε το κουνέλι στο ξύδι για 1 ώρα τουλάχιστον
Κιουνεφέ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΛΓΟΥ Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ Χρόνος παρασκευής: 60΄ Υλικά 400 γρ. κανταΐφι 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο 100 γρ. βούτυρο γάλακτος 300 γρ. ανθότυρο 200 γρ. μοτσαρέλα 10 γρ. μαστίχα τριμμένη Φιστίκι Αιγίνης τριμμένο Για το σιρόπι 600 γρ. ζάχαρη 1 λίτρο νερό 1 ξύλο…
Chicken nuggets με corn flakes Σερβίρουμε, αν θέλουμε, συνοδεύοντας με ελαφριά σως γιαουρτιού με μουστάρδα
Κοντοσούβλι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι, με λαχανικά Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20΄
Πορτοκαλόπιτα με τζίντζερ Μόλις ψηθεί το περιλούζουμε ζεστό όπως είναι με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Για να διατηρούνται περισσότερο καιρό οι πατάτες Δύο απλές κινήσεις, ώστε να αποφύγετε την αλλοίωση της γεύσης του δημοφιλούς λαχανικού.
Αρνί καρέ στο φούρνο με ελιές, θυμάρι & ψητές ντομάτες Το πατροπαράδοτο αρνί του Πάσχα, σε μια εναλλακτική συνταγή.