Και ηλεκτρονικά στο εξής οι καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία

Με απόφαση του υπουργείο Εργασίας δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών καταγγελιών στην Επιθεώρηση Εργασίας

Και ηλεκτρονικά θα μπορούν να γίνονται στο εξής οι καταγγελίες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και ανασφάλιστη εργασία. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ2458/Β, οι καταγγελίες μπορούν να υποβάλλονται, επώνυμα ή ανώνυμα, με τη συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sepenet.gr. Δικαίωμα υποβολής δεν έχουν μόνον οι εγγεγραμμένοι χρήστες του συστήματος ΟΠΣ-ΣΕΠΕ αλλά και οποιοσδήποτε πολίτης.

Κάθε επώνυμη καταγγελία θα συνοδεύεται από έκδοση ηλεκτρονικής βεβαίωσης ολοκλήρωσης της υποβολής, στην οποία αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και αρχειοθετείται ηλεκτρονικά στον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη.

Όσες καταγγελίες επώνυμες ή ανώνυμες δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μπορούν να υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ με κάθε πρόσφορο μέσο, κατάθεση εγγράφου, αποστολή τηλεομοιοτυπίας, τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομική αποστολή οι οποίες θα πρωτοκολλούνται και θα καταχωρούνται στο ΟΠΣ-ΣΕΤΕ.

Οι εργοδότες θα έχουν προθεσμία μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης στην ιστοσελίδα, μέσω της οποίας θα γίνονται όλες οι αναγγελίες αλλά και θα στέλνονται τα e-mails με τα πρόστιμα.