Ξεσηκώνονται οι αγρότες της Κρήτης

Έτοιμοι για ξεσηκωμό φαίνεται να είναι οι αγρότες της Κρήτης.

Στην ενδοχώρα της Κρήτης, στο παραγωγικό Τυμπάκι, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 13:00 μ.μ. στην αίθουσα του νηπιαγωγείου Τυμπακίου, Τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης προσκαλούν σε παγκρήτια συνάντηση στην ενδοχώρα της Κρήτης, στο παραγωγικό Τυμπάκι, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 13:00.

Οι αγρότες αντιδρούν στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και ζητούν την απαλλαγή τους, καθώς κρίνουν ότι ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη.

Στη παγκρήτια συνάντηση, οι αγρότες καλούν τους εκπροσώπους αγροτικών παραγωγικών τάξεων, ευρωβουλευτές και βουλευτές της Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημάρχους του νησιού, για αγροτικά ζητήματα με κορυφαίο θέμα την φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής δήλωσε: "Η φορολόγηση των αγροτεμαχίων που προωθεί η Κυβέρνηση θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού κόσμου. Δεν μπορεί να φορολογείται το εργαλείο δουλειάς του αγρότη που είναι το χωράφι. Είναι μοναδική περίπτωση και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο ο αγρότης δε θα εισπράττει την επιδότηση του, αφού το κράτος θα αδειάζει τον τραπεζικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση των χρεωμένων φόρων από το Υπουργείο Οικονομικών".

Πηγή: flashnews.gr